آینده متاورس چگونه است؟
علاقه به ایده متاورس در سالهای 2021 تا 2022 افزایش یافت، دلیل این اتفاق تا حد زیادی مربوط به تصمیمی بود که فیسبوک برای تغییر نام خود به متا گرفت. این کلمه توسط نویسنده علمی تخیلی، نیل استفنسون، در سال 1992در رمانی بنام “تصادف برف” ابداع شد. در اصطلاح امروزی، متاورس قلمرو واقعیت توسعه یافته شبکهای یا XR است که همه جنبههای واقعیت افزوده، واقعیت ترکیبی و واقعیت مجازی (AR، MR و VR) را در بر میگیرد. در دوره آموزش متاورس آکادمی امیر موحدی و همچنین دوره آموزش NFT در رابطه با این موارد صحبت کرده ایم. همچنین می توانید این آموزش ها را به رایگان از صفحه اینستاگرام امیر موحدی دنبال کنید.
در این برهه از زمان، متاورس عموما از فضاهای XR یا واقعیت گسترده برگرفته شده است. در این فضا، تعاملات به صورت ارتباطات روزانه، با برنامه های واقعیت افزوده است، که افراد از آن در رایانه و تلفن همراه خود استفاده می کنند. برخی نیز به صورت تعاملاتی در حوزه های فراگیرتر و در دنیای بازی و فانتزی شکل می گیرند. برخی دیگر نیز به صورت جهان های آیینه ای، یعنی به صورت تکرار محیط های واقعی مان انجام می شوند.
در حالی که چندین دهه است که بازی ها و شبکه های اجتماعی وجود دارند؛ اما پیشرفت تکنولوژی در اوایل دهه 2020 و همچنین تحولات ناشی از همه گیری کووید 19، باعث شد تا متاورس در جایگاه برتری قرار گرفته و باعث الهام بخشی و جذب ده ها میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید به سمت خود شود. این اتفاق باعث شد تا کارشناسان، متاورس را به عنوان آینده اینترت، میدان نبرد اینترنتی بعدی و یا حتی جایگزین آن بدانند.
به گفته مدیران فناوری چون مارک زاکربرگ و ساتیا نادلا، متاورس اینترنت آینده است. همچنین احتمال اینکه صرفا در حد یک بازی کامپیوتری باشد هم وجود دارد. برخی اما عقیده دارند که ممکن است فقط یک نسخه ضعیف تر از Zoom باشد.
این پیش بینی های نامشخص و متفاوت به این دلیل است که متاوره در حال شکل گیری است و نمی توان تعریف واضحی برای آن ارائه داد. این اتفاق دقیقا همانند ظهور اینترنت در دهه 1970 است. در آن زمان اینترنت وجود داشت؛ اما واقعا نمی شد تصور دقیقی از آنچه قرار بود در آینده، به آن تبدیل شود، وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
Amir Movahedi Pinterest
تعریف متاورس
متاورس یک دنیای آنلاین مجازی است که در آن آواتارهای انسانی، از طریق فعالیتهای مختلف مانند بازی، خرید و فروش اقلام، شرکت در رویدادهای مختلف و غیره، با افراد هم سلیقه خود، و یا صرفا بعنوان مخاطب، با یکدیگر به تعامل و ارتباط می پردازند.
بسیاری از مردم فناوری متاورس را به عنوان یک اینترنت گسترده تر می شناسند؛ چیزی که نه تنها کاربران را قادر می سازد تا از طریق متن، تصویر یا ویدیو با یکدیگر وارد تعامل شوند؛ بلکه بتوانند بوسیله شخصیت های مجازی یعنی آواتارها، نیز با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
این حالت ارتباطی و تعامل، ضرورت اختراع نوعی ارز، برای استفاده در این قلمرو دیجیتالی، شد تا مردم بتوانند بوسیله آن خرید کنند، بلیط بخرند و یا اقلام و وسایل مختلف را جمع آوری کنند. در نتیجه، انواع مختلفی از ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین، ارزهای کریپتو یا رمزپایه و غیره به وجود آمدند.
با ورود به دنیای مجازی می توان به بخشی از Metaverse از طریق رایانه شخصی، دسترسی پیدا کرد، که منجر به ایجاد آواتار مجازی فرد می شود، اما ممکن است سخت افزار اضافی مانند هدست واقعیت مجازی (VR) هم به طور کامل مورد نیاز باشد.
نسخه پیشرفته Metaverse شامل تمام اجزای ذکر شده در بالا، از جمله ارزهای دیجیتال، بلاک چین متاورس، کیف پول متاورس، بیت کوین، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، هوش مصنوعی و یادگیری متاورس است.
بر اساس تحقیقی که توسط مک کینزی منتشر شده است «فراتوره، مانند بسیاری از پیشرفتهای دیگر، در هاله ای از شکاکیت قرار دارد. ». بسیاری از مردم فکر میکنند که فناوری Metaverse عصر انقلابی جدیدی را آغاز خواهد کرد که روشهای کار، خرید، معاشرت و بازی ما را کاملا تغییر خواهد داد. برخی افراد اما مشکوک هستند و واقعیت مجازی را، چیزی بیش از یک جنون هیجانانگیز می بینند، که تمرکزش محدود به گیمرها و افراد مشهور می شود.
جایگاه متاورس در سال های آینده
پیش بینی می شود که در سال های آینده چندین شرکت بزرگ فناوری، کمک های قابل توجهی را برای متاورس در نظر بگیرند. به دلیل جذابیت Metaverse، افراد در همه گروه های سنی، به سمت آن جذب خواهند شد. انتظار می رود به همان اندازه که امروزه از اینترنت و تلفن های همراه استفاده می شود، از متاورس و اجزای سخت افزاری آن هم استفاده بهینه ای شود.
هدستهای واقعیت مجازی، عینکهای واقعیت افزوده، گوشیهای هوشمند، ساعتهای هوشمند و سایر دستگاههای تلفن همراه، و همچنین طیف گستردهای از برنامههایی که قبلا متصل نشده بودند، همگی ممکن است برای دسترسی به داراییهای دیجیتال، مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین این امکان وجود دارد که از آواتارهای خود در بازیهای ویدیویی مختلف هم استفاده کنیم.
متاورس ممکن است شامل طیف وسیعی از جهان های مجازی باشد که هر کدام، هدف خاصی، فراتر از سرگرمی ساده داشته باشند. برای مثال در بحث بهداشت و آموزش می توان از آدرسها و بازارهای مجازی برای خرید کالاهای مجازی و فیزیکی استفاده کرد.
همانطور که اینترنت به بخشی ضروری از زندگی انسان ها تبدیل شده است، متاورس نیز این قابلیت را دارد تا در آینده نزدیک، جزیی جدایی ناپذیر از زندگی ما شود.
گفتیم متاورس یک فضای اشتراک مجازی جمعی است. این فضا به وسیله ترکیبی از واقعیت فیزیکی، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) تشکیل شده است تا کاربران را قادر سازد تا به صورت مجازی، با هم تعامل و ارتباط برقرار کنند. در واقع متاورس عناصر دیجیتال را در دنیای واقعی معرفی می کند و اینترنت و دنیای مجازی را با یکدیگر ادغام می کند.
تصور کنید که می توانید در یک کنسرت بزرگ از ستاره راک مورد علاقه خود، که در نیویورک اتفاق می افتد شرکت کنید. تجربه این حضور زمانی شگفت انگیزتر می شود؛ که بدانید این امکان وجود دارد که با دوست خود که در لندن، یا هر جای دیگر دنیا زندگی می کند، به این کنسرت رفته و حس حضور و تجربه مشترکی را دریافت کنید. شاید باورش سخت باشد؛ اما براستی متاورس چنین فرصتی را فراهم آورده است.
بیشتر بخوانید:
نقش متاورس به عنوان اینترنت آینده
این اینترنت نسل بعدی، سرگرمی های مجازی زیادی را ایجاد می کند و در عین حال آنها را به مقوله اقتصاد در دنیای واقعی گره می زند. همچنین این فضا، به کاربران اجازه می دهد تا به لمس اشیا مجازی نزدیک به واقعیت، پرداخته و تجربه جالب و جدیدی را کسب کنند.
اگرچه متاورس فرصتهای بسیار زیادی را برای کاوش، به همراه خواهد داشت؛ اما از سوی دیگر و در مقایسه با اینترنت سنتی، نیازمند مجموعهای از استانداردها و پروتکلهای گستردهتر و پیچیدهتر خواهد بود.
ایجاد فرصت های بیشتر برای کاوش
Metaverse دیگر تنها یک فناوری نیست؛ بلکه می تواند زمینه ساز فرصت های بسیار برای هنرمندان و افراد و فعالان حوزه آموزشی و سرگرمی باشد.
جدای از اینکه متاورس را به عنوان جانشین آینده اینترنت سنتی، معرفی می کنند؛ آن را برنامه تکاملی بعدی پلتفرم های دیجیتال هم می دانند. در ادامه به نقش متاورس در زمینه های مختلف می پردازیم.
تجارت
در این زمینه متاورس باعث خواهد شد تا خریداران و فروشندگان، راه های جدیدتر و بهتری را برای ارتباط با دیگران تجربه کنند. با استفاده از پلتفرم Metaverse فروشندگان می توانند حس خرید یک محصول واقعی را در فضایی، شبیه به دنیای فیزیکی و واقعی، برای مشتریان خود ایجاد کنند.
تجربه مجازی اما تقریبا واقعی
امروزه می توانید یک رویداد آنلاین پولی را در فیس بوک برگزار کنید؛ اما تصور کنید قادرید تا آن را به یک رویداد، با واقعیت ترکیبی تبدیل کنید. در این رویداد، افراد این فرصت را دارند تا به صورت حضوری در این مراسم حضور یابند یا بلیط مجازی برای خودشان بخرند.
حس درک بهتر از دنیای فیزیکی
Metaverse تجربه های دنیای فیزیکی را از طریق واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی افزایش می دهد. یکی از مثالها در این زمینه، استفاده طراحان داخلی، جهت ارایه طرح و چیدمان خانه، پس از طراحی و برنامه ریزی داخلی است, تا مشتری بتواند به صورت مجازی، تجربه نزدیک به واقعیتی، از طرح و نتیجه نهایی کار، بدست بیاورد.
در حالی که از بسیاری جهات متاورس هنوز در مراحل ابتدایی خود است؛ اما گویی ناگهان این فناوری به یک تجارت بزرگ تبدیل شده است، شرکت های بسیاری چون متا (فیسبوک سابق)، مایکروسافت، اپیک گیمز، روبلکس، وغیره شروع به سرمایه گذاری و فعالیت در این زمینه کرده و حتی جهان های مجازی یا متاورس های خودشان را هم ایجاد کرده اند. از جمله فناوری های مورد استفاده در متاورس می توان از پلتفرم های واقعیت مجازی، بازی، بلاک چین، گرافیک سه بعدی، ارزهای دیجیتال، حسگرها و (در برخی شرایط) هدست های مجهز به واقعیت مجازی و غیره نام برد.
چالش در متاورس
زیرساختهای محاسباتی و نیازهای انرژی برای یک متاورس در حالت کاملا کاربردی، بسیار متنوع و زیاد است. متاورس امروزی از جهانهای مجازی متفاوتی تشکیل شده است که مانند اینترنت اولیه، به یکدیگر متصل نیستند.
همانند دیگر پلتفرم های دیجیتالی، متاورس نیز چالشها و خطرات خود را دارد. خطراتی چون اعتیاد یا اقدامات نامطلوب در دنیای مجازی، مانند قلدری یا آزار و اذیت و غیره که نگرانی هایی را به دنبال خواهد داشت. با این وجود و در حالی که هنوز مشکلات زیادی برای رسیدگی وجود دارند، اما نیاز است تا رهبران شرکتها، سیاستگذاران و مدیران منابع انسانی سفر خود را برای همکاری موفق متاورس در آینده آغاز کنند.